Thursday, December 16, 2010

takdela best tapi lawak

semalam kan aku cuti, dah setel semua urusan. petang tu mmg dah plans nak tgk cite Mamat Khalid tuh Hantu Kak Limah Balik Rumah. nasib dah buk tiket awal². so pick up tix around 12pm cmtu lepas setel sume urusan bank. muvi kol 4.15 pm.


Nak diringkaskan , overall citer die biase jerk. xbyk watak dulu yang dikekalkan. tapi lagi bagus kalu watak Ac ngn Que tu ader. mayb lagi lawak kot. storyline biase jerk, terlmpau pendek
n takde motif sgt.lawak pon sebab ade Johan RL, uncle kebudayaan tu ape ntah nama die. n bomoh² yang dtg konon nak halau hantu Kak Limah. macam cerita Zombi
Kg. Pisang cite die ade motif jugak, nmpk la story line die. tapi yang ni tak berapa sgt la. mayb abg MK buleh improve lg lah kot kn utk next movies hehe. so aku bleh bg rate 3/5 je la.tapi filem ni kire pecah panggung dah sebab 2 minggu dah kutip rm 1 juta.tahniah utk abg MK ye. teruskan usaha.
bila dah start wyg, tetibe ternampk saudara sndrik. yang kanan sekali tgh jerit tu. abg Azwan anak pak lang Saleh. woow dah jadik oragnpilem.hebat².okei jugak lakonan die.takdela nmpk kekok. rasenye ni fes time die berlakon filem. gud job abg azwan! :)

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete